Hrvatska

Bosna i Hercegovina

Slovenija

Nemačka

Rusija

Bugarska

madjarska.jpg

Italija

Francuska

Rumunija

Češka

turska.jpg

Holandija

Švedka

Danska

finland.jpg

Norveska

estonija.jpg

albanija.jpg

galicija.jpg

malta.jpg

tajland.jpg

Vi ste na stranici: Home › Sportisti spajaju ex-yu › Sportisti spajaju ex-yu

Odabrane vesti na temu Jugoslavije

Twitter

... još vesti o Jugoslaviji

... još vesti o Jugoslovenima

Mehmed Baždarević: Kad-tad ćemo ponovo igrati zajedničku ligu (26. XI 2013.)


Mehmed Baždarević

Mehmed Baždarević, nekadašnji vezista Željezničara, SFRJ i BiH, veruje u novo fudbalsko ujedinjenje - "Kad-tad ćemo ponovo igrati zajedničku ligu" - Ja drugačije mislim. Da li zato što sam previše romantičan, nepopravljivi optimista, utopista ili jugonostalgičar, pa nemam problem da se rado i glasno sećam lepih stvari iz vremena velike Juge, tek verujem da ćemo kad-tad igrati zajedničku ligu.

CEO TEKST NA: http://www.danas.rs/danasrs/sport/fudbal/kadtad_cemo_ponovo_igrati_zajednicku_ligu.74.html?news_id=271824Kako bi izgledao tim snova ex-Jugoslavije koji bi igrao u Brazilu? (19. X 2013.


Tim snova ex-Jugoslavije

Kada bi se bivše jugoslovenske republike udružile, napravile bi jaku fudbalsku reprezentaciju koja bi mogla daleko da stigne na svakom međunarodnom takmičenju, piše južnoamerička štampa.
CELA VEST NA: http://www.24sata.rs/sport/vesti/vest/kako-bi-izgledao-tim-snova-bivse-jugoslavije-koji-bi-igrao-u-brazilu/110322.phtmlEx-Yu navijači zajedno (17. X 2013.)


Zajedničko navijanje za BiH

Mladi iz ex-jugoslovenskih republika zajednički navijali za Bosnu i Hercegovinu tokom kvalifikacija za svetsko fudbalsko prvenstvo
Ana Ivanović umalo ostala u Tokiju, u sistemu je vodili kao "Jugoslovenku" (26. IX 2013.)


Ana Ivanović

Ana Ivanović umalo ostala u Tokiju, u sistemu je vodili kao "Jugoslovenku" - Teniserka se uputila na aerodrom. Sve je delovalo uobičajeno, dok na red nije došlo "čekiranje" karata. Anu tada nisu mogli da pronađu u sistemu, a kada su njeno ime konačno pronašli, iznenađeno je konstatovano da se vodi kao Jugoslovenka, o čemu je i pisala na Tviteru.
CELA VEST NA: http://sport.blic.rs/Tenis//240383/Ana-Ivanovic-umalo-ostala-u-Tokiju-u-sistemu-je-vodili-kao-Jugoslovenku

 

Veselin Vujović: "Ja sam jugonostalgičar, s regionalnom ligom je trebalo krenuti i ranije" (14. IX 2013.)


Veselin Vujović

Veselin Vujović, legenda je jugoslavenskog rukometa, koji je od radne momčadi stvorio respektabilnu družinu. I on je, baš poput Obrvana, prvo iznio stav o SEHA ligi: "Apsolutno podržavam ovaj projekt. Ja sam jugonostalgičar i s veseljem sam ponovno otišao u Banja Luku, Sarajevo, Zagreb, Cetinje... SEHA liga mi je došla kao melem na ranu, da se barem ranije ustrojila", naglasio je Vujović

CEO TEKST NA: http://www.index.hr/sport/clanak/ja-sam-jugonostalgicar-s-regionalnom-ligom-je-trebalo-krenuti-i-ranije/609549.aspx 
Regionalna liga na univerzitetskom nivou će unaprediti sport (10. IX 2013.)


Univerzitetski sport

Inicijativa je da se napravi liga koja će pokriti celu bivšu Jugoslaviju i da se kroz univerzitetski sport pokaže omladini da obrazovanje i sport mogu da idu jedno s drugim

CEO TEKST NA: http://sport.blic.rs/Ostali-sportovi//239502/Udovicic-Regionalna-liga-na-univerzitetskom-nivou-ce-unaprediti-sport# Platini: "UEFA podržava Ex-YU ligu!" (30. VIII 2013)

Prvi čovek evropskog fudbala Mišel Platini kazao je da će UEFA podržati formiranje Regionalne lige ukoliko zvaničnici fudbalskih saveza nekadašnjih republika SFRJ nađu finansijsku i političku potporu za tako nešto.

Mišel Platini

CELA VEST NA: http://www.sportske.net/vest/domaci-fudbal/platini-uefa-podrzava-ex-yu-ligu-143261.html
VEST NA ISTU TEMU I NA: http://www.rts.rs/page/sport/sr/story/36/Fudbal/1387056/Platini+upozorava+i+predla%C5%BEe+%22SFRJ+ligu%22.html
VEST NA ISTU TEMU I NA: http://www.mozzartsport.com/vesti/platini-za-osnivanje-lige-bivse-sfrj-ne-vidim-razlog-zasto-se-ovaj-projekat-ne-bi-realizovao
# Rambo, Bata, Boban, Šuker... Na Čairu! (13. VIII 2013)

Selekcije veterana Srbije i Hrvatske odigraće 4. septembra u Nišu međusobni meč. Nastupiće Rambo Petković, Bata Mirković, Savo Milošević, Zvonimir Boban, Davor Šuker, Velimir Zajec... Stiže i Ćiro Blažević.

Niš

CELA VEST NA: http://www.mondo.rs/a605922/Sport/Fudbal/Rambo-Bata-Boban-Suker.-Na-Cairu.html# Novak sprema humanitarni meč u Mostaru! (2. III 2013.)


Novak Đoković

Novak Đoković, najbolji svetski teniser i finalista turnira u Dubaiju, gde će odmeriti snage sa Tomašom Berdihom, dogovorio je sa hrvatskim teniserom Marinom Čilićem humanitarni meč u Mostaru.

CELA VEST NA: http://www.telegraf.rs/sport/571263-novak-sprema-humanitarni-mec-u-mostaru 

 

# Još o formiranju regionalne fudbalske lige (25. II 2013.)


Formiranje regionalne fudbalske lige

Lajt motiv koji predstavlja formiranje regionalne fudbalske lige provlači se i kroz srpsku i kroz hrvatsku javnost koja očigledno želi srpsko-hrvatsku ligu pre svega.

CELA VEST NA: http://www.sportske.net/vest/domaci-fudbal/hrvati-zele-srbe-region-ih-ne-zanima-116975.html 
SLIČNA VEST I NA: http://www.smedia.rs/sport/vest/72164/ 
SLIČNA VEST I NA: http://www.jutarnji.hr/hrvate-ne-zanima-regionalna-liga--narod-zeli-samo-hrvatsko-srpsku-ligu-/1087169/    

 

# Vermezović: Zalažem se za regionalnu ligu, vreme je da razum pobedi ludilo! (23. II 2013.)


Vermezović

"Rođen sam i igrao sam fudbal u velikoj Jugoslaviji. To je bila ozbiljna država, sa ozbiljnim sportom, vojskom i privredom. Ja sam za, ali ne mogu da shvatim da je zaduženima za bezbednost, ne samo kod nas, glavni izgovor to da ne mogu da osiguraju učesnike, a to im je jedini zadatak. Možda za početak da se ide bez gostujućih navijača, mada kakav je to derbi Partizan-Hajduk, a da ne dođu jedni i drugi navijači.

CELA VEST NA: http://sport.blic.rs/Fudbal/Evropski-fudbal/228728/Vermezovic-Zalazem-se-za-regionalnu-ligu-vreme-je-da-razum-pobedi-ludilo 
SLIČNA VEST I NA: http://www.alo.rs/sport/fudbal/stop-ludilu-treba-nam-liga-bivse-jugoslavije/11850 
SLIČNA VEST I NA: http://www.sportske.net/vest/domaci-fudbal/vermez-pravo-u-centar-116809.html 
SLIČNA VEST I NA: http://www.mozzartsport.com/vesti/vermezobic-ovaj-partizan-je-bezobrazniji-od-onog-iz-2005-hocemo-regionalnu-ligu-u-fudbalu 

 

# Po snegu i vetru do karte za meč na Maksimiru (21. II 2013.)


Karte za fudbalsku utakmicu Srbija-Hrvatska

U Zagrebu je počela prodaja karata za dugo najavljivani meč kvalifikacija za SP između Hrvatske i Srbije, a redovi navijača počeli su da se formiraju pre ponoći.

CELA VEST NA: http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.html:420848-Po-snegu-i-vetru-do-karte-za-mec-na-Maksimiru 
SLIČNA VEST I NA: http://trojka.rs/sport/na-orlove-samo-uz-putovnicu-video 
SLIČNA VEST I NA: http://www.mondo.rs/s279319/Sport/Fudbal/ZAGREB-_Haos_zbog_karata_za_Hrvatska_-_Srbija.html 

 

# Fudbalski veterani Beograda i Splita zaigrali na Banjici - Kako je dobro, videti te opet... (17. II 2013.)


Fudbalski veterani SFRJ

Pižon, Šestić, Gudelj, Santrač i ostali pod Jugoslovenskom zastavom - Fudbalski veterani iz Beograda i Splita odigrali su na Banjici revijalnu utakmicu, a prihod od ulaznica išao je za akciju "Bitku za porodilišta". Među njima su bili Vladimir Petrović Pižon, Miloš Šestić, Momčilo Vukotić, Ivica Šurjak, Blaž Slišković, Vilson Džoni, Dževad Prekazi. Kao selektori ekipe su predvodili Slobodan Santrač, odnosno Ivan Gudelj i Dragan Holcer. Na slici fudbalski veterani SFRJ, naravno sa našom zastavom!

CELA VEST NA: http://www.novimagazin.rs/sport/veterani-beograda-i-splita-odigrali-mec-na-banjici-foto 
TEKST NA ISTU TEMU I NA: http://akter.co.rs/28-sport/31251-veterani-beograda-i-splita-zaigrali-na-banjici.html 
TEKST NA ISTU TEMU I NA: http://www.pressonline.rs/sport/fudbal/262939/split-u-beogradu-kako-je-dobro-videti-te-opet.html 
TEKST NA ISTU TEMU I NA: http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.html:420201-Veterani-Samo-da-rata-ne-bude 

# Ex-Yu / regionalna rukometna liga postaje moćnija i menja ime iz SEHA u "Južni tok"! (17. II 2013.)


SEHA liga uskoro najjača na svetu!?

Regionalna liga u kojoj ove sezone srpski klubovi nisu videli interes da učestvuju, mogla bi već od naredne sezone da doživi pravu ekspanziju.

CELA VEST NA: http://www.sportske.net/vest/rukomet/seha-liga-uskoro-najjaca-na-svetu-115693.html 
TEKST NA ISTU TEMU I NA: http://sport.blic.rs/Ostali-sportovi/Rukomet/228357/Gasprom-preuzima-rukometnu-SEHA-ligu-uz-Partizan-i-Zvezdu-igrace-i-Barselona 

# Siniša Mihajlović Ćiri Blaževiću "Ne mrzim te! I u rat bih s tobom, Ćiro!" (29. VIII 2013.)

Misija je uspela - „Alo!“ je posredovao u (h)istorijskom pomirenju Siniše Mihajlovića i Miroslava Blaževića.

Siniša Mihajlović

CELA VEST NA: http://www.alo.rs/sport/fudbal/ne-mrzim-te-i-u-rat-bih-s-tobom-ciro/29172# Košarkaške legende bivše SFRJ u Ljubljani (19. VIII 2013.)

Bivši članovi reprezentacije Jugoslavije, koji su osvojili zlatnu medalju na svetskom prvenstvu, borave u Sloveniji na poziv Košarkaškog saveza Slovenije, koji organizuje i ovogodišnje Evropsko prvenstvo u košarci. Košarkaši koji su 1970. godine u Ljubljani osvojili zlato posetili su u tom gradu novootvorenu Kuću sporta, informativni centar koji će pružati informacije i usluge u vezi sa svim sportskim događajima u Ljubljani.

Košarkaške legende bivše SFRJ u Ljubljani

CELA VEST NA: http://www.sportske.net/vest/kosarka/kosarkaske-legende-bivse-sfrj-u-ljubljani-141668.htmlBiH, Crna Gora, Makedonija i Albanija prave regionalnu odbojkašku ligu (Pobjeda, 22. oktobar 2012.)

Regionalna odbojkaška liga

Moguće pokretanje regionalne odbojkaške lige: Prihvatili i Bosanci

Regionalna liga za odbojkaše možda zaživi već ove sezone, pošto su prije par dana, bosanskohercegovački prvoligaši Mladost iz Brčkog i Kakanj izrazili želju za učešćem. Inicijativu koju je sredinom godine pokrenuo OSCG, prihvatili su savezi Makedonije i Albanije a, kako je predviđeno, svaka od četiri zemlje imala bi po dva predstavnika.

CELA VEST NA: http://www.pobjeda.me/2012/10/06/moguce-pokretanje-regionalne-odbojkaske-lige-prihvatili-i-bosanci/

 

Ex-Yu fudbalska liga od 2015-te godine? (10. oktobar 2012.)

Ex-Yu fudbalska liga

Da li je sazrelo za formiranje regionalne lige u fudbalu, neke vrste nove ex-YU lige?... Ko ne bi voleo ponovo da gleda okršaje Partizana i Dinama, Crvene zvezde i Hajduka, Željezničara i Sarajeva, Vardara i Olimpije, Vojvodine i Rijeke...!?

УЕФА: Наређено стварање Балканске лиге
Хрватски медији открили су да је крајем септембра у Будви одржано заседање водећих људи фудбалских савеза бивших република СФРЈ где је дата директива да од 2015. године заживи Балканска лига у којој би учествовали и клубови из Бугарске и Мађарске

"Okrenimo se igri Ako ne možemo da se spojimo preko politike i privrede, onda definitivno moramo da se okrenemo fudbalu, voleo bih da nas on sastavi" - kaže za Press selektor bivše Jugoslavije

VESTI O OVOJ TEMI NA:

http://www.mondo.rs/s262608/Sport/Sport/Fudbal/FSS_za_MONDO-_Nema_regionalne_lige.html

http://www.dnevnik.rs/sport/uefa-naredjeno-stvaranje-balkanske-lige

http://www.trojka.rs/sport/40241-uefa-naredila-regionalna-liga-od-2015-godine.html 

http://www.vesti-online.com/Sport/Fudbal/260632/UEFA-zeli-regionalnu-ligu-od-2015 

http://www.smedia.rs/sport/vest/67600/regionalna-liga-Da-li-ste-za-regionalnu-ligu-ANKETA.html

http://www.smedia.rs/sport/vest/67589/regionalna-liga-fk-crvena-zvezda-fk-partizan-navijaci-fejsbuk-hrvatska-Ex-YU-liga-iz-ugla-navijaca-Zvezdasi-Moze-ali-pazite-na-Hrvate-Partizanovci-Da-treba-otvoriti-pogrebno-preduzece.html

http://www.alo.rs/sport/fudbal/uefa-naredila-od-2015-godine-zvezda-dinamo-partizan-hajduk/1408

http://www.alo.rs/sport/fudbal/osim-zivot-puno-kosta/1555

http://www.alo.rs/sport/fudbal/da-li-ste-za-regionalnu-fudbalsku-ligu-anketa/2292

 

 

# Na pomolu zajednička kandidatura za EP? (RTS, 17. sep 2012.)

Tomislav Karadžić

Zajednička liga na prostorima bivše SFRJ možda nije realnost, ali zajednička kandidatura za organizaciju Evropskog prvenstva 2020. godine možda je i izvodljiva. Kako prenose pojedini domaći mediji, na dvodnevnom sastanku u Budvi, gde će biti prisutni predstavnici saveza okolnih država, razgovaraće se i o tom predlogu.

CELA VEST NA: http://www.rts.rs/page/sport/sr/story/36/Fudbal/1175334/Na+pomolu+zajedni%C4%8Dka+kandidatura+za+EP%3F.html 

 

# Mijatović: Regionalna liga bi bila među najjačima u Evropi (Vesti, 25. 08. 2012.)

Predrag Mijatović

"Formiranjem nove lige dobilo bi se na kvalitetu, stadioni bi bili puni, ljudi bi bili zainteresovaniji. Samim tim, klubovi koji bi se takmičili nastojali bi da budu na vrhu, verovatno bi bili puno jači i verovatno bi lakše funkcionisali", rekao je Predrag Mijatović.

CELA VEST NA: http://www.vesti-online.com/Sport/Fudbal/249567/Mijatovic-Regionalna-liga-bi-bila-medu-najjacima-u-Evropi 

 

Facebook


My Great Web page