Hrvatska

Bosna i Hercegovina

Slovenija

Nemačka

Rusija

Bugarska

madjarska.jpg

Italija

Francuska

Rumunija

Češka

turska.jpg

Holandija

Švedka

Danska

finland.jpg

Norveska

estonija.jpg

albanija.jpg

galicija.jpg

malta.jpg

tajland.jpg

Vi ste na stranici: Home › Mediji spajaju ex-yu › Mediji spajaju ex-yu

Odabrane vesti na temu Jugoslavije

Twitter

... još vesti o Jugoslaviji

Ex-Yu mediji izabrali najboljeg sportistu svih vremena sa prostora bivše Jugoslavije (11. mart 2014.)


U glasanju su učestvovali renomirani sportski mediji, među kojima su "Sportski žurnal", "Sport", "Indeks", "Slobodna Dalmacija", "RTV Makedonija", "Delo", a organizator je bio crnogorski "Radio Tivat".
http://www.rts.rs/page/sport/sr/story/129/Ostali+sportovi/1544201/Novak+bolji+od+Dra%C5%BEena+i+Janice.htmlU potrazi za pozitivnim pričama iz rata (9. II 2014.)


Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i Udruženje "BH novinari" iz Bosne i Hercegovine pozvali su danas građane u regionu bivše Jugoslavije da im se jave ukoliko imaju predloge za humane i pozitivne priče iz ratnog perioda i perioda posle rata, a koje se odnose na zajednički život i pomirenje u regionu - "Idući tragom slučaja Srđana Aleksića, koji je desetak godina posle završetka rata stekao zasluženo pravo da bude jedan od retkih istinskih heroja ratova, cilj nam je da progovorimo o sličnim pozitivnim i svetlim primerima u okruženju zla, ludila i haosa", kazali su predstavnici ova dva udruženja na konferenciji za novinare. NDNV i BH novinari započeli su realizaciju projekta "Živeti zajedno", koji podrazumeva produkciju pet dokumentarnih filmova i deset istraživačkih novinarskih radova o pozitivnim primerima iz ratova na tlu bivše Jugoslavije.
http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/novi-sad/u-potrazi-za-pozitivnim-pricama-iz-rata_460267.htmlRegionalni televizijski projekat "Okruženje" (3. I 2014.)


Evropski parlament podržao je regionalni televizijski projekat "Okruženje" na Zapadnom Balkanu, u okviru kojeg televizijske stanice od Slovenije do Makedonije gotovo istovremeno emituju zajednički informativni program. Sastanku su prisustvovali, mada nisu imali prilike da i neposredno kažu svoju reč o medijima i svom program, direktori ili glavni urednici tv stanica koje proizvode "Okruženje" - Nikola Mirkov iz RTS, Olivera Dodig iz TV BiH, Vladan Mićunović iz TV Vijesti iz Crne Gore, Hamdi Rashiti sa TV Alsat M iz Makedonije, Rajko Radovanović sa TV Republike Srpske, Vlasta Bartolec sa Hrvatske radio televizije iAnamari Repić iz RTK Kosovo.
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/425082/EPPodrska-regionalnom-TV-informativnom-projektu-OkruzenjeN1 emitovaće tv program iz tri velika informativno-produkcijska centra u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu (22. XII 2013.)


Tehnologija i mediji polako ruše političke granice i ponovo spajaju ex-Yu (informativni) prostor. - Kako je ranije saopšteno, N1 je regionalni partner američke medijske kompanije CNN i emitovaće program iz tri velika informativno-produkcijska centra u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu, kao i iz lokalnih centara smeštenih po gradovima cele regije. Program će moći da prati više od 15 miliona gledalaca. Kanal N1 emitovaće i najbolje programe CNN-a prevedene na lokalne jezike.
http://akter.co.rs/27-drutvo/66244-cnn-dolazi-u-srbiju-bih-i-hrvatsku.htmlPrvi regionalni informativni TV kanal N1 (10. IX 2013.)


Prvi regionalni informativni TV kanal N1

Novo informativno objedinjavanje jugoslovenskih republika - Regionalni informativni kanal N1 uskoro počinje emitovanje celodnevnog programa u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. N1 će emitovati program iz tri velika informativno-produkcijska centra u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu, kao i lokalnih centara smeštenih po gradovima čitavog regiona.

CEO TEKST NA: http://pcpress.rs/prvi-regionalni-informativni-kanal-n1/Digitalizacija TV programa (14.12.2012)

U Beogradu je održan osmi sastanak projektnog tima čiji je zadatak da izradi transnacionalnu platformu u regionu koja bi trebalo da podrži prelazak sa analognog na digitalno emitovanje TV programa, ali i da se podigne svest o značaju digitalizacije.

CELA VEST NA: http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Društvo/1229984/Digitalizacija+TV+programa.html 

 

# Održan treći "Pres medija samit"

Medija samit

Pres medija samit: Mreža mora da se proširi-

Održan treći ”Pres medija samit”, glavni urednici za bolju saradnju u regionu. Učesnici za regionalno udruživanje, bolju prodaju i ”onlajn” izdanje

SARADNjA medija u regionu trebalo bi da bude mnogo bolja - zajednički je stav glavnih urednika i predstavnika pisanih medija sa prostora bivše Jugoslavije, učesnika trećeg ”Pres medija samita” održanog u sredu u Beogradu. Svako pojedinačno tržište je malo, pa su saradnja i nastup na celom prostoru nekadašnje SFRJ važni za štampane medije.

CELA VEST NA: http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.290.html:403747-Beograd-Medijski-lideri-o-stampi 

 

Neophodna regionalna integracija medija (31. X 2012.)

Regionalna saradnja medija

Mediji u regionu moraju da se ujedine i da uspostave bolju saradnju, jer mala tržišta neće opstati i zato na region treba gledati kao "spas", ocenili su u sredu učesnici 3. Medija pres samita u Beogradu. "Ne može biti ozbiljnog regionalnog funkcionisanja, ako političari ne vode ozbiljne regionalne politike i ako u tim državama nemamo stalne dopisnike i saradnju.

CELA VEST NA: http://www.naslovi.net/2012-10-31/beta/neophodna-regionalna-integracija-medija/4026737

O OVOJ TEMI I NA: http://www.rtv.rs/sr_ci/drustvo/neophodna-regionalna-integracija-medija_350486.html

 

Regionalni market TV produkcije održan na festivalu u Baru (Pobjeda, 25. oktobar 2012.)

TV festival Bar

Drugu godinu za redom Internacionalni TV festival Bar pokušava da razvije regionalni market televizijske produkcije, na kojem bi se sastajali producenti i potencijalni kupci njihovih projekata. Pod nazivom Regional Contet Providing Market danas (25. oktobar) je u hotelu „Princess“ održana druga smotra TV produkcije, na kojoj su dogovorene i prve prodaje televizijskih serija i filmova

 

Mediji povezuju region (Novosti, 13. oktobar 2012.)

Media samit

Treći Pres medija samit biće održan 31. oktobra u beogradskom hotelu "Metropol". Biće reči o regionalnom informisanju, saradnji i konsolidaciji oglašavanja. I tabloidi među temama

CELA VEST NA: http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.290.html:401042-Mediji-povezuju-region# Pokrenuta Jugoslovenska radio-televizija (01. 09. 2012.)

JRT

Pokretači JRT su mladi entuzijasti koji žele da “vrate barem nešto od propale Jugoslavije”, naveli su pokretači, a preneo je portal Klix.ba.

Prema rečima pokretača, ona nema za cilj buđenje jugonostalgije, nego joj je cilj da spoji najveće regionalne centre Sarajevo, Ljubljanu, Prištinu, Beograd, Zagreb, Podgoricu, Skoplje i Novi Sad u jedan servis, i tako građanima u pravom trenutku prenese objektivnu, konciznu i proverenu informaciju.

CELA VEST NA: http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/340619/Pokrenuta-Jugoslovenska-radiotelevizija

ISTA VEST I NA: http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2012&mm=09&dd=01&nav_id=639478  

 

# Jugoslovenska radio-televizija uskoro na internetu (Blic, 21. 07. 2012.)

JRT

Jugoslovenska radio-televizija (JRT) uskoro će početi emitovanje programa putem interneta - privremeno će funkcionisati kao radio, da bi kasnije krenula i kao televizija.

CELA VEST NA: http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/334322/Jugoslovenska-radiotelevizija-uskoro-na-internetu 

VEST NA ISTU TEMU I NA: http://www.telegraf.rs/vesti/282656-jugonostalgija-uskoro-krece-jugoslovenska-radio-televizija-video 

 

Facebook


My Great Web page